Известие

Collapse
No announcement yet.

Колата не иска да върви( помощ)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колата не иска да върви( помощ)

Здравейте колеги, моята алфа е 156 селеспид, имам и газов инжекцион , имам следниа проблем:колата неможе да вдигне повече от 180 на газ и бензин слагах добавки нестава , а преди време правеше 230-240. Сега съм дал дюзите да се изчистят, ама един колега ми каза 4е не било според него в това проблема щом невърви и на газ. Имам подозрения да не е термостата защтото в София в задръстванията ми държи 90 градуса а на дълго едвам стига на 60( нормално ли е). Моля помогнете ако има някои нещо предвид мерси

Колегата,дето ти е казал,че термостата е сдал багажа е прав.Но все пак я закачи и на една диагностика,щото не ми се вярва само това да е проблема,а и на съединителя обърни внимание дали неприплъзва.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Колега аз пък мисля, че термостата си е много добре, ако това са стоиностите при градско и извънградско. Просто при извънградско каране е по-силна въздушната струя и за това не стига 90. Но най-добре си питай майстора при когото ходиш!
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
      Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now

Comment

Първоначално публикувано от melenikos Покажи съобщение
        Колега аз пък мисля, че термостата си е много добре, ако това са стоиностите при градско и извънградско. Просто при извънградско каране е по-силна въздушната струя и за това не стига 90. Но най-добре си питай майстора при когото ходиш!
        Напротив термостата му е заминал.Моята градско 90-95 извънградско 85-90.Когато я карам бързо-170-180 ми държи 90* такаче термостата си му е заминал да отиде на диагностика преди да прави каквото и да е.
        Mercedes W202 - 200kompressor 99'
        Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
        Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Първоначално публикувано от valkata12 Покажи съобщение
          Здравейте колеги, моята алфа е 156 селеспид, имам и газов инжекцион , имам следниа проблем:колата неможе да вдигне повече от 180 на газ и бензин слагах добавки нестава , а преди време правеше 230-240. Сега съм дал дюзите да се изчистят, ама един колега ми каза 4е не било според него в това проблема щом невърви и на газ. Имам подозрения да не е термостата защтото в София в задръстванията ми държи 90 градуса а на дълго едвам стига на 60( нормално ли е). Моля помогнете ако има някои нещо предвид мерси
          Въобще не е нормално да да ти стои на 50-60 градуса!!!
          Тоя отговор с въздушната струя го забрави
          Но в това че вдигаш само 180 км/ч не проблема в термостата, проблема е друг и той може да се разреши само с диагностика
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Колега,аз пък мисля,че преди да се пише,трябва да се чете.Вземи ръководство за обслужване на който и да е автомобил и прочети за принципа на деиствие на охладителната система.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Ама въобще не си в час! Няма значение къде и как се кара колата. Ако щещ и с 200 при -20 градуса температура я карай трябва да държи минимум 83 градуса.

При човека просто термостата му седи постояно отворен и трябва да се замени с нов.
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

И аз да се включа - термостата е заминал при всички положения, казвам го защото имах абсолютно същия случай със температурите в града и извънградско.Оказа се заял термостат вътре в кожуха. След смяна всичко си дойде на място.
                Успех!
                sigpic
                Alfa Romeo 156 1.6 16V Twin Spark
                .:: My PRECIOUS ::.

Comment

Понеже човека пищи че не му върви колата, а термостата не отговаря изцяло на симптомите дето описва, според скромното ми мнение ако и на газ и на бенз върви еднакво куцо във сравнение с преди, то логично може да се предположи че или дебльо е предал богу дух, или джаджите дето подават огънче към цилиндрите са на същия хал, или има проблем или износване на железата под тях.....
                  но така или иначе колега никое мнение от форумните тука няма да ти даде категоричен отговор, може да го направи някой дето чува петела, и бъде уреден със среща с колата ти.....на живо....
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

ми диагностиката е най-доброто решение
                    но при мен имаше същия проблем и се оказа
                    дебитомер .. след смяна с нов километража пак се пълни
                    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                      ми диагностиката е най-доброто решение
                      но при мен имаше същия проблем и се оказа
                      дебитомер .. след смяна с нов километража пак се пълни
                      Мерси колеги ,на диагностика ходих и всичко беше наред освен че имаше грешка в датчик обороти която иа изчистиха, ще пробвам първо с термостата мерсипак колеги

Comment

Първоначално публикувано от valkata12 Покажи съобщение
                        Мерси колеги ,на диагностика ходих и всичко беше наред освен че имаше грешка в датчик обороти която иа изчистиха, ще пробвам първо с термостата мерсипак колеги
                        Термостата е за смяна, ма няма общо с проблема. По-добре виж дали сега ги вдига и ако ли не - виж дали отново нямаш грешка обороти, щото аз мисля, че ще я имаш, ако не ги вдигнеш и там е проблема. И двта компа се интересуват от тях

Comment

Колега не е добре да караш с развален термостат... колкото до това с въздушните струи на извънградско - ми тогава почва да върти само през малкия кръг, не през радиатора. Колкото до вървежа - дебитомера не винаги дава грешка, дори да е зле. Вземи от някой за проба, поне лесно се маха. Моя беше тръгнал и след като го напръсках със спрей за контакти се подобри. Между другото кога е било това "преди" дето е правела 230-240 ? Все пак като караш дълго време на газ, след това на бензин не е както преди. Предполагам катализатор нямаш и си сменяш възд. филтър ?
                          Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
                          "My engine started rattling like the proverbial biscuit-tin-dwelling skeletal onanist while on holiday in deepest darkest Wales"

Comment

Добре бе сигорен ли си че си дигал 230-40 щото на мене не ми се вярва или скоростомера може да ти е пребан ако си бил с 185 / 15 / 65 едно показва с 205 / 15 / 60 друго за това те питам ....
                            sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                            Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                            Ramstein - Benzin
                            https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Вдигал той. От 210 по километраж сигурно не е виждал повече. Трябва си чип за повече. И то 210 ако всичко по колата е перфектно!
                              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                              X